Nakon jezivog pada Andre Tande završio u induciranoj komi

Velika nesreća u svijetu sporta

Nakon jezivog pada Andre Tande završio u induciranoj komi

S. Grebović

Prve informacije govore da je norveški ski skakač Daniel Andre Tande je nakon današnjeg pada prilikom skoka na Planici završio u indiciranoj komi.

On je hitno helikopterom prebačen u najbližu bolnicu gdje su mu doktori konstatovali lom vratnog dijela kičme.

Tande je na mostu imao brzinu od 102 kilometra na sat nakon čega je skočio, ali je u skoku izgubio ravnotežu nad samim skijama nakon čega je jako nezgodno pao na tlo dočekvaši se na glavu. Zaista jezivo.

Tande je slomio vratnu kičmu te je trenutno u induciranoj, odnosno vještačkoj komi kako bi se smanjila moguća štetnost na mozgu. Ljekari dodaju kako će ga u njoj zadržati najmanje do sutra.

"Doktor nam je rekao da povrede nisu opasne po život, nema povrede kostiju osim kičme. Pratit ćemo ga kad se probudi", rekao je njegov menadžer Clas Brede Braathen.

OVDJE još jednom možete pogledati jezivi pad Norvežanina koji je 2018. godine bio svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi