Poziv iz bolnice koji je sve promijenio: "Ne mogu prestati da plačem, ne znam da li ću se vratiti...

Supruga jedva preživjela operaciju

Poziv iz bolnice koji je sve promijenio: "Ne mogu prestati da plačem, ne znam da li ću se vratiti...

E. Čaušević

Poljski ski skakač David Kubacki prije dva mjeseca proživljavao je pravu porodičnu dramu zbog svoje supruge koja je završila u bolnici, a on je bio primoran da završi sezonu kako bi bio uz nju. Iako je ona uspjela da preživi jasno je da im se život iz temelja promijenio, a Kubacki s time nikako ne može da se pomiri.

Život porodice Kubacki uzdrman je 19. marta kada je poljski ski skakač dobio poziv iz bolnice u kojoj je hospitilizirana njegova supruga Marta nakon zdravstvenih problema, ali nisu mu odmah rekli da je situacija itekako ozbiljna.

Kubacki je napustio takmičenje kako bi bio uz svoju suprugu vjerujući da će propustiti možda jedan nastup, no kada je stigao u bolnicu postalo mu je jasno koliko je situacija kritična.

Odmah je kontaktirao svoj tim i rekao im da mora da prekine svoju sezonu iako je u ukupnom poretku Svjetskog kupa bio u tom trenutku drugoplasirani. Morao je odustati od borbe za titulu jer mu je porodica na prvom mjestu i znao je da mora biti uz svoju suprugu.

Marta je imala srčanih problema koji su bili itekako ozbiljni i bilo je upitno da li će preživjeti. Njoj su doktori ugradili pacemaker koji joj pomaže pri radu srca, a operacija je trajala satima i nije se znao ishod iste.

No, na svu sreću ona je preživjela, ali poljski ski skakač je dobio jasno objašnjenje od doktora da život njegove supruge i njihove porodice više neće biti isti.

Oglasi

Marta se dobro oporavlja i prošlog mjeseca napustila je bolnicu, ali je jasno da će oporavak biti jako dug. Ne smije uopšte da se zamara, a Kubacki je taj koji je preuzeo potpunu brigu oko nje i njihovo dvoje djece.

Dao je intervju za poljske medije i otkrio je da mu uopšte nije lako da se pomiri s time da im se život iz temelja promijenio i koliko je sve to oko njegove supruge njega emotivno uzdrmalo.

"Doktori su uradili odličan posao. Uspjeli smo da napustimo bolnicu za manje od mjesec dana. Bilo je jako, jako loše, ali njeno srce se nije predalo. Ovo je čudo. Ima sada pacemaker koji joj pomaže pri radu srca, ali znamo da nam život više neće biti isti", rekao je Kubacki i nastavio.

"Znaš da u bolnici ne možeš ništa da uradiš da joj pomogneš, ali se trudiš da budeš uz dvoje voljene i čuvaš svoju djecu. Sada više moram da čuvam djecu i vodim brigu o njihovim obavezama, pogotovo u ranoj fazi njenog oporavka.

"Uh, plakao sam zaista mnogo, ne mogu nikako prestati da plačem. Nije bilo lako sve to izdržati kada ne znaš da li će ti supruga preživjeti ili ne. Hvala Bogu na čudu koje nam je dao".

Kubacki je priznao da povratak ski skokovima izričito zavisi od zdravstvenog stanja njegove supruge Marte.

"Imam želju i motivaciju da se vratim iduće sezone, ali ništa se još ne zna. Zdravlje supruge i djece je na prvom mjestu i ako sve bude kako treba vratit ću se. Sada vam ne mogu reći da li će se to desiti iduće sezone jer to zaista ne znam", zaključio je Kubacki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi