Dominacija Mikaele Shiffrin i 50. pobjeda u karijeri
Fantastična Amerikanka je jednostavno nezaustavljiva i još je jednom pokazala da je svjetski broj jedan (Foto: EPA)

Slalom pripao sjajnoj Amerikanki

Dominacija Mikaele Shiffrin i 50. pobjeda u karijeri

M. Šljivak

Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma koji se danas vozio u francuskom Courchevelu.

Fantastična Amerikanka je do 50. pobjede u karijeri stigla sa ukupnim vremenom 1:36.72, te je slavila ispred Slovakinje Petre Vlhove koja je za Shiffrin kasnika 29 stotinki.

Na pobjedničkom postolju našla se i Šveđanka Frida Hansdotter koja je imala najbolji rezultat u drugoj vožni (48.65), te je sa petog mjesta došla do trećeg.

Ipak, Shiffrin je i danas pokazala da je zaista fantastična i da je samo neka povreda može zaustaviti na putu ka novoj tituli najbolje skijašice svijeta.

Shiffrin je uvjerljivo prva u ukupnom poretku Ssvjetskog kupa sa 889 bodova, ispred Vlhove sa 388 bodova i Ragnhild Mowinckel koja ima 367 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi