Shiffrin nastavila dominaciju, Hirscher slavio u Val D'Isereu
Čudesna Amerikanka niže pobjedu za pobjedom (Foto: EPA)

Svjetski kup u skijanju

Shiffrin nastavila dominaciju, Hirscher slavio u Val D'Isereu

M. Šljivak

Amerikanka Mikaela Shiffrin nastavlja dominaciju u Svjetskom kupu.

Sjajna šampionka je prošle sedmice po prvi put slavila pobjedu u Super G-ju, a danas je ponovo upisala pobjedu u ovoj disciplini i to u švicarskom St. Moritzu.

Shiffrin je slavila ukupnim rezultatom 1:11.30 ispred Lare Gut (+0.28), dok je treće mjesto osvojila Tina Weirather (+0.42).

Ovom pobjedom Shiffrin je dodatno povećala prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa i sada je na 589 bodova, dok drugoplasirana Michell Gisin ima 296 bodova.

Muškarci su danas vozili veleslalom u francuskom Val D' Isereu, a najbrži je bio Austrijanac Marcel Hirscher.

Do 60. pobjede u karijeri austrijski skijaš je došao sa dvije uvjerljive vožnje i ukupnim vremenom 1:42.99, a od drugoplasiranog Henrika Kristoffersena je bio brži čak sekundi u 18 stotinki. Treće mjesto u legendarnom francuskom skijališu pripalo je Šveđaninu Mattsu Olssonu.

Hirscher je vodeži i u Svjetskom kupu sa 280 bodova, a iza njega su Max Franz (238) i Mauro Caviezel (227).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi