Težak pad u superveleslalomu: Kandidat za medalju izletio sa staze pri brzini 108 km/h

Dominik Paris imao nesreću

Težak pad u superveleslalomu: Kandidat za medalju izletio sa staze pri brzini 108 km/h

Edmir Škorić

Na utrci superveleslaloma tokom Svjetskog prvenstva u francuskom Meribelu viđena je strašna nesreća koju je imao Dominik Paris.

U četvrtak poslijepodne održano je Svjetsko prvenstvo u alpskom superveleslalomu. Utrku je senzacionalno osvojio Kanađanin James Crawford koji je za samo 0,01 sekundu pretekao favorita Norvežanina Aleksandra Aamodta Kildea. Ipak, rezultat je otišao u drugi plan, jer je jedan od igrača doživio strašan udes.

Dominik Paris spominjao se među kandidatima za osvajanje medalje na Svjetskom prvenstvu u francuskom Meribelu. Pobijedio je na ovom takmičenju četiri godine ranije u Areu. Ipak, nije sve išlo po njegovom.

Italijan je sjajno započeo spust, ostvarivši najbolje vrijeme u prvim dionicama. U jednom trenutku mu je brzina bila čak 113 km/h. Nažalost, on je usred spusta htio izvesti jako uski zavoj ulijevo i udario u cilj, zbog čega je pao.

U trenutku gubitka ravnoteže Pariz je na brojaču imao 108 km/h.

Srećom, uspio je ustati i uz pomoć servisa doći do cilja. "Dobro sam, ali me malo boli. Pokušao sam ići što sam brže mogao. Znao sam da moram riskirati. Nisam očekivao da ću biti tako brz. Sljedeći put ću pokušati da ponovim ovaj rezultat. Sada imam dva dana da se oporavim i riješim bolova. U nedjelju želim odraditi što je bolje moguće utrku", najavio je Paris.

Nakon što su pregledali snimak pada, mnogi su vjerovali da je Italijan mnogo teže prošao, ali srećom s njim će biti sve u redu.

U nedjelju se Svjetsko prvenstvo u skijanju nastavlja spustom, a tada bi trostruki pobjednik Kitzbühela ponovo trebao kalkulirati šanse. U međuvremenu, skijaški svijet oplakuje njegovu sunarodnjakinju. Elena Fanchini (37) umrla je nakon tragične priče i borbe s rakom.

Fanchini je predstavljala Italiju na tri zimske olimpijade i osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju 2005. godine. Posljednji put se takmičila u decembru 2017.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi