Elvedina Muzaferija pripreme nastavlja u Francuskoj gdje vladaju idealni uslovi za skijanje

Najbolja bh. skijašica

Elvedina Muzaferija pripreme nastavlja u Francuskoj gdje vladaju idealni uslovi za skijanje

Haris Zilić

Do početka nove skijaške sezone ostalo je malo više od četiri mjeseca, a skijašice i skijaši lagano kreću sa glavnim pripremama za novu sezonu.

Tako je i do glavnih priprema došla i najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija, koja je već počela trenirati na snijegu.

Nakon intenzivnih kondicionih priprema u Makarskoj i Sarajevu, Elvedina Muzaferija otputovala je u Francusku gdje ima idealne uslove za skijanje.

Tako će bh. tim, koji je u ski centar Les Deux Alpes stigao prošle sedmice, iskoristiti priliku za maksimalan rad te dodatno testiranje nove Atomic opreme, kao i obavezan rad na tehnikama i formi općenito.

"Ovdje se nalazim sa svojim novim timom gdje ćemo provesti ukupno petnaest dana. Imamo jako dobre uslove za skijanje, a trenutno nam je fokus na neke osnovne stvari - na tehniku i povratak na skije nakon duže pauze od skijanja i nakon jako teških kondicionih treninga", poručila je Muzaferija za čiju kondicionu spremu brine trener Edhem Bajrić, a o nastupu na skijama italijanski dvojac Nicola Quaquarelli i Davide Vezzoni.

Nošena energijom prethodne takmičarske sezone, u kojoj je prvi put u historiji Bosnu i Hercegovinu odvela u finale Svjetskog kupa, članica Skijaškog kluba “ZE-2010” ulaže velike napore kako bi na narednim takmičenjima ciljeve podigla na veću ljestvicu.

Oglasi

"Ovo je, također, zadnji dio priprema koje ćemo obaviti prije ljetne pauze i prije odlaska u Čile. Imamo jako dobre uslove, snijeg je odličan kao tokom zime tako da možemo jako dobro iskoristiti vrijeme ovdje. Jako puno testiramo i skije. Kako su pripreme krenule, ako se ovako i završe, mislim da će biti sve super i radujem se novoj sezoni", iskrena je Muzaferija.

Nova sezona alpskom skijanju počinje posljednji vikend mjeseca oktobra utrkama veleslalom u Soeldenu. Skijašice će veleslalom voziti 26.10. 2024. godine, a skijaši 27.10.2024. godine.

Elvedina Muzaferija će nastupati u brzim disciplinama spustu i superveleslalomu, a u novoj sezoni će biti po jedna disciplina manje.

U kalendaru je osam spust utrka i devet superveleslalomskih utrka, a razlog je sredina februara 2025. godine, tačnije termin od 4. do 16. februara kada je na rasporedu Svjetsko prvenstvo u Sallbachu.

Brze discipline kod dama počinju tek 14. decembra kada će se u američkom Beaver Creeku voziti spust i superveleslalom, a vikend kasnije u St. Moritzu će biti dva superveleslaloma, dakle do kraja 2024. godine skijašice će imati samo četiri brze discipline.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti