Elvedina Muzaferija osvojila prvo mjesto u ženskom slalomu

2. FIS Trophy u Ski centru Ravna Planina

Elvedina Muzaferija osvojila prvo mjesto u ženskom slalomu

Danas je održan prvi dan FIS međunarodnog takmičenja u alpskom skijanju na Ravnoj planini pod nazivom 2. FIS Trophy Ravna Planina u disciplini slalom.

Uprkos teškim vremenskim uslovima tehnički organizator Smučarski klub "Pale" je velikim naporom osigurao dobre uslove na stazi.

Na takmičenju je nastupilo više od 90 takmičara u ženskoj i muškoj konkurenciji iz 25 zemalja.

U ženskoj konkurenciji je pobijedila naša sjajna Elvedina Muzaferija sa prednošću od 2.50 sekundi ispred drugoplasirane Grkinje Marije Samarinou, dok je treću poziciju zauzela, također Grkinja, Sophia Ralli.



U muškoj konkurenciji naši takmičari nisu imali sreće, te nisu završili prvu ili drugu vožnju. Najbolje plasirani naš takmičar je bio Haris Avdispahić koji je zauzeo 16. mjesto. Pobjedu u muškom slalomu je odnio Michal Staszowski iz Češke. Drugu i treću poziciju je zauzeo grčki dvojac, Ioannis Antoniou i Ioannis Proios.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi