Muzaferija za rezultat karijere dobila 1.100 švicarskih franaka i značajne FIS poene
FOTO: EPA

Zauzela 18. mjesto u St. Moritzu

Muzaferija za rezultat karijere dobila 1.100 švicarskih franaka i značajne FIS poene

H. Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija ostvarila je rezultat karijere u Svjetskom kupu i najbolji rezultat za bh. skijanje od nezavisnosti zauzevši 18. mjesto na utrci Super G-a u St. MOritzu.

Elvedini je pomenuti rezultat donio značajne FIS poene, tako da je trenutno među 40 najboljih u superveleslalomu, a i sa 13 bodova u Svjetskom kupu primakla se trećoj jakosnoj skupini u ovoj disciplini.

Naša skijašica Je ove sezone nastupila već na pet utrka Svjetskog kupa, što će svakako biti značajno pred naredne utrke kada su u pitanju startnI brojevi. Dva spusta u Lake Louisu završila je na 41. i 48. poziciji, a superveleslalome u St. Moritzu na 32. i 18. poziciji, dok superveleslalom u Lake Louisu nije završila.

Sada mladu Visočanku očekuju nastupu u Val d'Isereu također u Svjetskom kupu u brzim disciplinama, a vozit će po jednu utrku spusta I superveleslaloma.

Skijanje jedan od najopasnijih i najzahtjevnijih sportova, ali i sport gdje su finansije jako bitne, a recimo naša skijašica je za rezultat karijere zaradila 1.100 švicarskih franaka koliko nosi 18, mjesto na utrkama Svjetskog kupa u St. Moritzu, što pokazuje da ovaj je ovaj sport nepravedno zapostavljen u finansijskom smislu.

Top Komentari

Bereta
Baš za 18 mjesto u svakom sportu dobiješ basnoslovne pare,aj ne se.i matere ti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi