Muzaferija nakon historijskog rezultata: Jako sam sretna, ovo je najbolji rezultat od samostalnosti

Zauzela 18. mjesto u St. Moritzu

Muzaferija nakon historijskog rezultata: Jako sam sretna, ovo je najbolji rezultat od samostalnosti

Eldar Ganibegović

Danas je historijski dan za bh. skijanje.

Elvedina Muzaferija ostvarila je rezultat karijere na Svjetskom kupu. Muzaferija je utrku Super G-a u St. Moritzu završila na 18. mjestu, što je na kraju donijelu 13 bodova u poretku, a to je i najbolji rezultat u historiji naše države od obnove nezavisnosti.

Bh. skijašica je odskijala fenomenalnu utrku i cilju imala vrijeme 59.41, što je bilo za sekundu i 60 stotinki slabije od pobjednice Federice Brignone iz Italije.

"Upravo sam završila utrku u St. Moritzu, s brojem 51 sam došla na 18. mjesto. Jako sam sretna jer je ovo najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu od samostalnosti u skijanju. Također, najbolji moj rezultat u karijeri. Ovo je odlična najava za ovu sezonu, jer je ovo i olimpijska sezonu", govori Muzaferija za FTV i očekuje podršku i u nastavku sezone:

"Nadam se da ćete navijati za mene već idućeg vikednda u Francuskoj gdje ću voziti utrke spusta i super G-ja. Hvala vam za podršku".

Elvedina Muzaferija još juče je pokazala da je u sjajnoj formi

Jučer je Elvedina nastupila u St. Moritzu u Super G-ju i zauzela 32. poziciju, što joj je također jedna od najboljih trki u karijeri.

Našu predstavnicu je samo 11 stoitnki dijelilo od osvajanja bodova u Svjetskom Kupu. Muzaferija je utrku završila u vremenu 1:23.57, a recimo Naida Delago koja je završila na 30 mjestu koje donosi jedan poen imala je vrijeme 1:23.46.

Trijumf je ostvarila Lara Gut Behrami s vremenom 1:19,82, a na podijumu su završile još Sofia Goggia i Mikaela Shiffrin.

Top Komentari

King_Kenny
...treba organizovati docek,ovakav vrhunski rezultat to zasluzuje,jer ako cemo realno,ne osvaja se svaki dan 18. mjesto...svima je cilj da budu 18.,tako da je to jako tesko.
2 16
Alen23
Za Bosnu je ovo istorija razumijemo vas hahahaha
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi