Sezona karijere: Pored bodova u Svjetskom kupu, Muzaferija zaradila i određenu novčanu cifru
FOTO: EPA

Elvedina skija odlično

Sezona karijere: Pored bodova u Svjetskom kupu, Muzaferija zaradila i određenu novčanu cifru

H. Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija ima sezonu karijere.

Elvedina je osvojila 13 bodova u super G-u i četiri boda u spustu i sa 17 osvojenih bodova ubjedljivo je ostvarila najbolji plasman za Bosnu i Hercegovinu u Svjetskom kupu od naše nezavisnosti.

Pored bodova Elvedina je skupila i bitne FIS poene koje su našoj zemlji omogućile da na Olimpijskim igrama u Pekingu ima dvije skijašice, a pored Elvedine nastupit će i mlada Esma Alić.

Naravno, svaki rezultat prati i novčana nagrada, a za 17 bodova ove sezone u Svjetskom kupu Elvedina je zaradila ukupno 1.750 švicarskih franaka, a recimo ove sezone je najviše zaradila slovačka skijašica i aktuelna pobjednica Svjetskog kupa Petra Vlhova, riječ je o ukupno 311.380 švicarskih franaka.

Naredni vkend u Garmischu se voze ponovo spust i super G, a nakon Pekinga bit će još brzih disciplina u Svjetskom kupu i prilike da Elvedina popravi bodove u najboljoj sezoni u historiji bh. skijanja.

Top Komentari

semirM
Eh tugo moje....čime se budala ponosi pametan se stidi...al haj nije djevojka kriva što je ovako kako jeste
4 11
Izzy
Više bi u konzumu zaradila nego u skijanju za 3 mjeseca
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi