BiH sa dvije skijašice na Olimpijskim igrama u Pekingu

Nakon sjajnih nastupa Elvedine Muzaferije

BiH sa dvije skijašice na Olimpijskim igrama u Pekingu

H. Zilić

Do početka Zimskih Olimpijskih igara u Pekingu ostalo je tačno dvije sedmice.

I na ovim Igrama nastupit će Bosna i Hercegovina, a najviše predstavnika imat ćemo u alpskom skijanju.

Ranije su normu za Peking osigurali Elvedina Muzaferija i Emir Lokmić, a danas stiže još dobrih vijesti.

Zahvaljujući sjajnim nastupima Elvedine Muzaferije ove sezone, naša država je dobila dodatne poene na FIS listi, tako da ćemo u Pekingu imati dvije skijašice.

Pored Elvedine Muzaferije boje naše države branit će i mlada Esma Alić u tehničkim disciplinama, a za Esmu ćeti biti ogromno iskustvo.

Podsjetimo, Elvedina Muzaferija je u tekućoj sezoni osvojila 13 bodova u Svjetskom kupu zauzevši 18. mjesto u utrci Super G-a u St. Moritzu.

Top Komentari

stranputica
Nek je sa srećom. Da se vi nama sretno spustite i predstavite našu dragu BIH, svaki rezultat ispod 30 mjesta je veliki uspjeh. Uspjeh je i da odete na OI s obzirom kakva je situacija u državi, sportu i konkretno u zimskim sportovima. još jednom SRETNO!!!
3 0
zajid08
Bravo!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi