Emir Lokmić 28. u veleslalomu, to je drugi najbolji plasman BiH

Emir Lokmić 28. u veleslalomu, to je drugi najbolji plasman BiH

E. Škorić

Bh. skijaš Emir Lokmić je današnju trku veleslaloma Svjetskog prvenstva u Cortini zvršio na 28. mjestu.

Lokmić je jučer zauzeo 19. mjesto u kvalifikacijama, pa je u trci veleslaloma danas stigao do 28. mjesta, što je drugi najbolji plasman BiH na velikim takmičenjima u zimskim sportovima. Njegovo ukupno vrijeme bilo je 2:50.40.

Pobjeda je pripala Francuzu Mathieuu Faivreu s ukupnim vremenom 2:37.25, dokl je drugi bio Italijan Luca de Aliprandini sa 0.63 sekundi zaostatka, a treće mjesto osvojio je Austrijanac Marco Schwarz s 0.87 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Četvrto mjesto pripalo je sjajnom hrvatskom skijašu Filipu Zubčiću, koji je tako za malo ostao kratak u borbi za novu medalju.

Top Komentari

Mowzilla
Aferim ⚜️
1 0
Realist
Steta za Zubu ali idemo dalje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi