Svjetski kup: Muzaferija odlična na utrkama spusta

Najavila sjajan vikend

Svjetski kup: Muzaferija odlična na utrkama spusta

H. Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija najavila je sjajan vikend u austrijskom Zauchenseeu.

Na dva treninga spusta uoči utrke Svjetskog kupa Elvedina je zauzela 22., a zatim i 23. mjesto u konkurenciji 50 najboljih spustašica svijeta.

Mlada Visočanka je danas imala zaostatak od +2.26 za neprikosnovenom italijanskom skijašicom Sofijom Goggiom.

Elvedina sutra u pomenutom austrijskom centru kreće u borbu za bodove u spustu, a u nedjelju je na rasporedu Super G.

Sudeći prema formi, naša skijašica će imati lijepu priliku da Bosni i Hercegovini donese nove bodove u Svjetskom kupu, a ove sezone ih je već osvojila 13, zauzevši 18. mjestu u utrci Super G-a u St. Moritzu.

Do Olimpijskih igara u Pekingu, Elvedina će pored dvije utrke ovaj vikend imati još dva spusta i dva super G-a, tako da će tih šest utrka biti odlična proba pred Peking, a i šansa da naša država popravi bodovni saldo u najboljoj sezoni kada je u pitanju Svjetski kup u alpskom skijanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi