Fannemel iznenadio u Engelsbergu
Foto: EPA

Skijaški skokovi

Fannemel iznenadio u Engelsbergu

Midhat Šljivak

Norvežanin Anders Fannemel pobjednik je takmičenja Svjetskog kupa u skijaškim skokovima koje se danas održalo u švicarskom Engelsbergu.

Zahvaljujući sjajnoj prvoj seriji i najdužem skoku dana od 133 metra, Fannemel je stigao do pobjede. Nije ga zaustavila ni nešto lošija druga serija u kojoj je skočio 127.5 metara i slavio je sa ukupno 253.6 bodova.

Samo 0.1 bod manje imao je vodeći u Svjetskom kupu, Nijemac Richard Freitag. On je završio kao drugi sa skokovima od 124.5 i 129.5 metara i sa ukupno 253.5 bodova.

Treće mjesto u Engelsbergu osvojio je Poljak Kamil Stoch, dok je kao četvrti završio Daniel Andre Tande.

Richard Freitag je vodeći u ukupnom poretku sa 450 bodova, iza njega je Andreas Wellinger sa 359 bodova, dok je treći Tande sa 330 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi