Fantastični Kobayashi slavio u Engelbergu
Odlični japanski skakač pokazao je da je glavni favorit za naslov najboljeg ove sezone (Foto: EPA)

Fantastični Kobayashi slavio u Engelbergu

M. Šljivak

Japanac Ryoyu Kobayashi pobjednik je skijaških skokova koji su se danas održali u švicarskom Engelbergu.

Nakon što je jučer na opće iznenađenje slavio Nijemac Karl Geiger, danas je Kobayashi dominirao i slavio je uvjerljivo sa skokovima od 144 i 137 metara i sa ukupno 294.4 boda.

Čak devet bodova manje od Kobayashija danas je imao Poljak Piotr Zyla (285.1), dok je dobar dan za poljske skakače potvrdio i Kamil Stoch koji je osvojio treće mjesto (279.5).

Jučerašnji pobjednik Kar Geiger završio je kao četvrti danas, a ponovo je imao zaista odličan drugi skok i činilo se kako bi mogao opet na postolje.

Ipak, na kraju do njega nije došao, ali će zapamtiti ovaj vikend u Engelbergu gdje je stigao do prve pobjede u Svjetskom kupu.

Kobayashiju je današnji trijumf četvrti u sezoni i on je vodeći u poretku Svjetskog kupa sa 556 bodova. Slijedi ga Piort Zyla sa 445, a treći je Kamil Stoch sa 365 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi