Filip Zubčić slavio u veleslalomu u Banskom

Novo sjajno izdanje Hrvata

Filip Zubčić slavio u veleslalomu u Banskom

E. Čaušević

Hrvatski skijaš Filip Zubčić ponovo je oduševio javnost jer je slavio u utrci veleslaloma u Banskom.

Zubčić je uspio da dođe do pobjede s vremenom 2:20.62 i iza sebe je ostavio Mathieua Faivrea koji je imao vrijeme 2:21.02, te Stefana Brennsteinera koji je kasnio skoro sekundu za pobjednikom.

Hrvatski skijaš je uspio još jednom da oduševi javnost i dođe do treće pobjede u veleslalomu u karijeri, te mu je ovo čak osmo mjesto na postolju u posljednjih 11 utrka veleslaloma u ovoj sezoni.

Zubčić se sada nalazi na drugom mjestu u ukupnom poretku veleslaloma iza Aleixa Pinturaulta. Hrvat ima sada odlične šanse da osvoji mali Kristalni globus jer ima samo 22 boda manje od vodećeg.

Do kraja ove sezone nas čekaju još tri utrke veleslaloma, a jedna od njih vozi se već sutra ponovo u Banskom i Zubčić će imati šansu da se dodatno približi Kristalnom globusu u velesalalomu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi