Gut tri stotinke ispred Weirather

Super G u Lake Louiseu

Gut tri stotinke ispred Weirather

Švicarka Lara Gut pobjednica je drugog superveleslaloma sezone u Svjetskom kupu skijašica voženog u Lake Louiseu. Slavila je s tri stotinke sekunde ispred Tine Weirather, dok je treće mjesto osvojila Anna Fenninger.

Do sedme pobjede u karijeri, četvrte u superveleslalomu, Lara Gut je stigla sa tek tri stotinke prednosti u odnosu na Weirather koja je dan ranije također bila druga, dok je u petak diskvalifikovana. Tina je dugo bila u vodstvu danas s obzirom na nizak startni broj (devet), dok je Elisabeth Görgl držala drugo mjesto. Anna fenninger je startala kao 21. te se ubacila na treće mjesto sa 1:23.19, što je bilo 33 stotinke slabije vrijeme u odnosu na Laru Gut. Do sada je Lara pobjeđivala barem kada je pitanju superveleslalom u St.Moritzu, Altenmarkt-Zauchenseeu, Beaver Creeku i Lake Louiseu. Sa ovom posljednjom je skočila na prvo mjesto ukupnog poretka Svjetskog kupa. Ukupno ima 446 bodova, 38 više od drugoplasirane Höfl-Riesch. Ono što se svakako mora izdvojiti kada je u pitanju utrka u Lake Louiseu jeste nastup Lindsey Vonn koja je ostvarila svoj najbolji rezultat nakon oporavka od teške povrede koljena. Vonn je bila peta sa 85 stotinki zaostatka.

Rezultati superveleslaloma u Lake Louiseu:
1. Lara Gut (Švi) 1:22.86
2. Tina Weirather (Lih) +0.03
3. Anna Fenninger (Aut) +0.33
4. Elisabeth Görgl (Aut) +0.78
5. Lindsey Vonn (SAD) +0.85
6. Leanne Smith (SAD) +0.89
7. Kajsa Kling (Šve) +1.01
7. Viktoria Rebensburg (Nje) +1.01
9. Verena Stuffer (Ita) +1.11
10.  Marie­Michele Gagnon (Can) +1.22...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:
1. Lara Gut (Švi) 446
2. Maria Höfl-Riesch (Njem) 408
3. Anna Fenninger (Aut) 345
4. Tina Weirather (Lih) 345
5. Tina Maze (SAD) 234...

Ukupni poredak u superveleslalomu:
1. Lara Gut (Švi) 200
2. Anna Fenninger (Aut) 140
3. Nicole Hosp (Aut) 86
4. Tina Weirather (Lih) 80
5. Dominik Gisin (Švi) 69...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.