Legendarni austrijski skijaš okončao bogatu karijeru: Posljednju trku skijao u šorcu i košulji
FOTO: EPA

Kraj jedne velike ere

Legendarni austrijski skijaš okončao bogatu karijeru: Posljednju trku skijao u šorcu i košulji

H. Zilić

Austrijski skijaš Hannes Reichelt objavio je kraj karijere.

Reichelt je ostavio veliki trag u alpskom skijanju.

Osvojio je Mali globus u Super G-u 2008. godine, a u karijeri ostvario ukupno 13 trijumfa u utrkama Svjetskog kupa i 46 podijuma.

Bio je specijalista za brze discipline spust i super G.

Na Svjetskim prvenstvima je osvojio dvije medalje. Bio je svjetski prvak u super G-u 2015. godine, a 2011. godine je u istoj disciplini osvojio srebrenu medalju.

Intersantno posljednju utrku Reichelt je odskijao u šorcu i košulji. Razlog tome je naveo kako se osjećao opuštajuće dok je skijao, upravo onako kako se osjeća dok nosi košulju i šorc, odnosno laganu odjeću. Tu je bila i tradicionalna austrijska nošnja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi