Hansdotter zlatna u slalomu, Shiffrin bez medalje, Muzaferija nije završila trku

Veliko iznenađenje u PyeongChangu

Hansdotter zlatna u slalomu, Shiffrin bez medalje, Muzaferija nije završila trku

Takmičenje u slalomu na Olimpijskim igrama u PyeongChangu donijelo je veliko iznenađenje - Mikaela Shiffrin nije završila na podijumu.

Amerikanka, koja je neprikosnovena u ovoj disciplini, završila je tek na četvrtom mjestu sa 40 stotinki zaostatka za pobjednicom Fridom Hansdotter, koja je slavila sa vremenom 1:38.63.

Na drugom mjestu je završila Wendy Holdener sa pet stotinki zaostatka (1:38.68), a Švicarka je je nakon prve vožnje bila na liderskoj poziciji. Bronzana medalja ide Austrijanki Katharini Gallhuber, koja je za pobjednicom zaostala 32 stotinke (1:38.95).

Već pomenuta Mikaela Shiffrin završila je na četvrtom mjestu sa vremenom 1:39.03, a dalje slijede 5. Anna Swenn Larsson (+0.98), 6. Nina Haver-Loeseth (+1.53), 7. Bernadette Schild (+1.55), 8. Katharina Liensberger (+1.94), 9. Chiara Costazza (+1.97) i 10. Irene Curtoni (+2.41).

Bh. predstavnica Elvedina Muzaferija nije završila utrku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti