Incidenti na prvom slalomu sezone: Kristoffersen krenuo u obračun sa navijačem, reagovala policija

Drama u Austriji

Incidenti na prvom slalomu sezone: Kristoffersen krenuo u obračun sa navijačem, reagovala policija

Haris Zilić

Prvi slalom sezone u Svjetskom kupu za skijaše održan je u austrijskom zimskom centru Gurgl i ponudio je dosta uzbuđenja, radosti za domaćine, ali bilo je i na rubu incidenata.

Do trostruke pobjede stigli su austrijski skijaši i iskoristili činjenicu da su nekoliko dana ranije trenrali na istoj stazi. Najbrži je bio Manuel Feller, a na podijumu su završili Marco Schwarz i Michael Matt.

Međutim pred kraj druge vožnje bila je drama na stazi. U ciljnoj ravnini jedan navijač je utrčao na cilj i posuo prah po snijegu i isprljao ciljni dio nakon čega je utrka prekinuta.

Prekid je trajao 15 minuta dok su organizatori sklonuili pomenuti prah i sigurno da je bačena mrlja na utrku koja je orgniazovana na sjajan način i u pravom zimskom ambijentu iako je tek polovina novembra, a svjedoci smo s kakvim se vremenskim zatopljenjima borila Evropa posljednjih dana.

Tu nije bio kraj incidentima jer je norveški skijaš i jedan od najboljih skijaša današnjice Henrik Kristoffersen krenuo u fizički obračun s jednim od navijača.

Oglasi

Norvežanin je bio ljut, a morala je i policija reagovati da ga smiri. Inače Henrik je danas utrku završio na sedmoj poziciji što je sigurno ispod njegovih očekivanja.

Dosta uzbuđenja u Gurglu danas, a dodajmo da su pored austrijske trojke u TOP 10 današnji slalom završili Ryding, Yule, Haugan, Kristoffersen, Gstrein, Strasser i Popov.

Hrvatska je danas ugrabila bodove također. Filip Zubčić je završio na 14. poziciji, a Samuel Kolega je utrku završio na 22. mjestu.

Kompletne rezultate slalom iz asutrijskog Gurgla pogledajte OVDJE.

Najbolji skijaši svijeta imaju pauzu do 1. decembra, a onda počinje američka turneja utrkama u brzim disciplinama (spust, super G) u američkom Beaver Creeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi