Hirscher potukao Kristoffersena i slavio u Leviju

Nastavio gdje je stao prošle sezone

Hirscher potukao Kristoffersena i slavio u Leviju

Austrijski skijaš Marcel Hirscher slavio je u prvom slalomu sezone Svjetskog kupa u finskom Leviju.

Hirscher je u obje vožnje vodio veliku borbu sa Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom, koji je nakon prve vožnje zaostajao sedam stotinki, a na kraju devet.

Sjajni Hirscher je do pobjede došao sa vremenom 1:51,04, devet stotinki više od već pomenutog Kristoffersena (1:51,13), dok je na trećem mjestu završio Šveđanin Andre Myhrer (+01,41).

Četvrti je bio Ramon Zenhäusern (+01,45), peti Jean-Baptiste Grange (+01,56), šesti Daniel Yule (+01,57), sedmi Michael Matt (+01,58), osmi Christian Hirschbühl (+01,66), deveti Manuel Feller (+01,70), a deseti Marco Schwarz (+01,73).

Za Hirschera je ovo bila ukupno 59. pobjeda u Svjetskom kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi