Hirscher rutinski do druge zlatne medalje u PyeonChangu

Slavio u utrci veleslaloma

Hirscher rutinski do druge zlatne medalje u PyeonChangu

E. Čaušević

Austrijski skijaš Marcel Hirscher osvojio je drugu zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u PyeongChangu.

Hirscher je još jednom pokazao da je trenutno možda i najbolji skijaš na svijetu i uspio je doći do druge zlatne medalje na OIimpijadi. Austrijanac je slavio u utrci veleslaloma, a medalje su osvojili još Henrik Kristoffersen i Alexis Pinturault.

Austrijski skijaš jednostavno nije imao pravu konkurenciju u utrvi veleslaloma i u vremenu 2:18.04 stigao je do sigurne pobjede. Drugoplasirani Kristoffersen za pobjednikom je zaostao 1.27 sekundi, dok je Pinauturault od srebrene medalje bio na četiri stotinke.

Veoma blizu medalji bio je i slovenski skijaš Žan Kranjec koji je bio četvrti. Iza njega završili su Thomas Fanara, Victor Muffat-Jeandet, Mathieu Faivre, Leif Kristian Nestvold-Haugen, Loic Meillard i Matts Olson.

Bh. skijaš Emir Lokmić u prvoj vožnji imao je vrijeme 1:14.55 i bio je na 44. mjestu, ali nije uspio da ostvari konačan plasman jer nije završio drugu vožnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti