Hirscheru pobjeda u Zagrebu
Foto: EPA

Sjajna trka na Sljemenu

Hirscheru pobjeda u Zagrebu

M. Šljivak

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je slaloma koji se danas vozio u Zagrebu.

On je sa ukupnim vremenom od 1:50.60 slavio pobjedu ispred sunarodnjaka Michaela Matta (+0.05) i velikog rivala Henrika Kristoffersena iz Norveške (+0.11)

Nakon prve vožnje Hirscher je bio drugi iza Matta koji je odradio sjajan posao. Hirscher je nakon druge vožnje uspio da dođe ispred Kristoffersena za 11 stotinki.

Ostao je potom na stazi samo Matt. Vozio je Austrijanac dobro u gornjem dijelu staze, ali je u ključnim trenucima izgubio stečenu prednost i na kraju je završio kao drugi.

Ovom pobjedom Hirscher je povećao prednost nad Kristoffersenom u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Trenutno ima 674 boda, dok je norveški skijaš na 580 bodova.

U poreklu slaloma situacija je istal. Hirscher je sada na 354 boda, a Kristoffersen je na 295 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi