Iznenađenje u Garmisch-Partenkirchenu: Lindvik slavio i prekinuo sjajan niz Kobayashija

Novogodišnja turneja Četiri skakaonice

Iznenađenje u Garmisch-Partenkirchenu: Lindvik slavio i prekinuo sjajan niz Kobayashija

E. Čaušević

Novogodišnja turneja Četiri skakonice nastavila se danas takmičenjem u Garmisch-Partenkirchenu.

Prvog dana 2020. godine vidjeli smo veliko iznenađenje u Garmischu, a pobjedu je odnio Marius Lindvik iz Norveške koji je tako zaustavio sjajan niz Japanca Ryoyua Kobayashija.

Lindvik je danas bio fantastičan u obje serije i tako došao do pobjede. U prvoj seriji imao je skok od 143,5 metara, dok je u drugoj bio nešto kraći sa skokom od 136 metara. Norvežanin je izjednačio rekord skakaonice koji čuva legendarni Simon Amman.

Norvežanin je tako danas osvojio 289,8 bodova i iza sebe je ostavio Karla Geigera koji je imao skoro pet bodova manje. Geiger je upisao skokove od 132 i 141,5 metara. Na postolju je završio i Dawid Kubacki sa skokovima od 137 i 139,5 metara.

Aktuelni prvak Četiri skakaonice Kobayashi danas je zakazao i bio je tek četvrti. Na taj način prekinut je njegov fantastičan niz od pet uzastopnih pobjeda na novogodišnjoj turneji.

Japanac je i dalje prvi u ukupnom poredku sa 587,2 poena, dok je Geiger drugi sa sedam bodova manje. Treći je Kubacki sa 578,7 bodova, a Lindvik je današnjom pobjedom došao na četvrtu poziciji u ima 568,3 boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi