Sjajni Kobayashi se izjednačio sa Stochom i Hannawaldom

Japanac slavio u Oberstdorfu

Sjajni Kobayashi se izjednačio sa Stochom i Hannawaldom

A. Čaušević

Ryoyu Kobayashi je Novogodišnju turneju u skijaškim skokovima otvorio pobjedom u Oberstdorfu. Sjajni Japanac je tako samo nastavio tamo gdje je stao u prethodnom izdanju ovog prestižnog takmičenja u skijaškim skokovima.

Sa skokovima od 138 i 134 metra Kobayashi je osvojio ukupno 305.1 bodova te tako stigao do pete uzastopne pobjede na turneji Četiri skakaonice.

Ovaj 23-godišnjak je prošle sezone pobijedio na sve četiri događaja te mu je jučerašnji trijumf u Oberstdorfu bio peti u nizu čime se izjednačio sa Poljakom Kamilom Stochom te Nijemcem Svenom Hannawaldom.

"Sretan sam. Bio sam nervozan, ali sam se uspio skoncentrisati. Uspio sam uvezati dva dobra skoka nakon duže vremena. Uživao sam", kazao je Kobayashi.

Kobayashi sada ima 16 pobjeda u Svjetskom kupu u skijaškim skokovima te svega jednu manju od legendarnog skakača Noriakija Kasaija.

Drugo takmičenje ovosezone Novogodišnje turneje se nastavlja u Garmisch-Partenkirchenu i to 1. januara. Zatim slijede skokovi u austrijskim Innsbrucku i Bischofshofenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi