Jansrud pobjednik spusta u Val d'Isereu

Norvežanin upisao novu pobjedu

Jansrud pobjednik spusta u Val d'Isereu

E. Čaušević

Norveški skijap Kjetil Jansrud slavio je danas u utrci slaloma u francuskom Val d'Isereu.

Jansrud je nakon pobjede u superveleslalomu danas stigao i do trijumfa u spustu. Norvežanin je slavio u vremenu od 1:59,51. Drugo mjesto zauzeo je italijanski skijač Peter Fill sa sa 26 stotinki zaostatka.

Mjesto na podijumu izborio je i Aksel Lund Svindal koji je na kraju za pobjednikom zaostao 33 stotinke. Oba norveška skijaša su pokorila Val d'Isere ovog vikenda jer su bili na postolju i u utrci Super G-ja.

Veliko iznenađenje je što Austrijanci nisu imali nijednog skijaša u prvih 15, što se na ovom skijalištu u Francuskoj nije desilo u posljednjih deset godina. 

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vode Jansrud i Hirscher sa po 200 bodova, dok je na trećem mjestu Svindal sa 60 bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi