Kamil Stoch uvjerljivo najbolji u Lahtiju
Poljak je danas bio nepobjediv. Potpuno je pomeo konkurenciju u Lahtiju (Foto: EPA)

Sjajni skokovi Poljaka

Kamil Stoch uvjerljivo najbolji u Lahtiju

M. Šljivak

Poljski skakač Kamil Stoch pobjednik je skokova koji su se danas održali u finskom Lahtiju.

Do 33. pobjede u karijeri Stoch je došao uvjerljivo ispred ostatka konkurencije, a danas je na velikoj skakaonici slavio skokovima od 132.5 i 129 metara, te je osvojio ukupno 280.9 bodova.

Daleko iza njega sa 17.2 boda manje bio je vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Ryoyu Kobayashi (263.7) koji je danas imao skokove od 124 i 129.5 metara.

Na pobjedničkom postolju se našao se i norveški skakaš Robert Johansson koji je mao skokove od 127.5 i 124 metra, te mu je na kraju za treće mjesto bio dovoljan učinak od 260.1 boda.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa ništa se nije promijenilo. Ryoyu Kobayashi je i dalje uvjerljivo vodeći, a nakon današnjeg drugog mjesta i novih 80 bodova, sada ukupno ima 1460 bodova.

Pobjednik u Lahtiju Kamil Stoch je drugi sa 1029 bodova, dok je Austrijanac Stefan Kraft na trećem mjestu sa 967 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi