Drama konačno završena: Čudo iz Rusije nastavlja da živi svoj san u Pekingu

Neće je suspendovati

Drama konačno završena: Čudo iz Rusije nastavlja da živi svoj san u Pekingu

Endin Čaušević

Ruska takmičarka u umjetničkom klizanju Kamila Valieva oduševila je svijet svojim nastupima na Zimskim olimpijskim igrama.

Ona je postala prva žena koja je izvela četverostruki okret i uspjela je donijeti zlatnu medalju svojoj zemlji.

Ipak, ova 15-godišnjakinja našla se u centru skandala nakon objave da nije prošla doping test u decembru prošle godine, te je utvrđeno da je koristila trimetazidin koji je na listi zabranjenih supstanci.

Zbog toga je odgođena dodjela medalja i pokrenuta istraga, a već danima su se čekali rezultati iste.

CAS je vodio ubrzani postupak u ovom slučaju i na kraju je odlučeno da Valieva neće biti suspendovana zbog pozitivnog doping testa koji je imala 25. decembra, te joj je dozvoljeno da se sutra takmiči za novo zlato.

Iako je supstanca koju je Valieva koristila na listi zabranjenih na kraju je olakšavajuća činjenica bila da je ona maloljetna i sada je prošla doping test, te su joj izašli u susret i dopustili da nastavi blistav nastup u Pekingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi