Kilde slavio u Val Gardeni, utrku obilježio stravičan pad Gisina

Dosta uzbuđenja u Italiji

Kilde slavio u Val Gardeni, utrku obilježio stravičan pad Gisina

Endin Čaušević

U Val Gardeni danas je održana utrka spusta za muškarce na kojoj je pobjedu slavio norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde.

Iskusni Norvežanin do pobjede je došao u vremenu od 1:56.13 nakon sjajne vožnje, a iza njega ostao je Max Franz koji je imao 86 stotinki zaostatka za pobjednikom.

Mjesto na podijumu zauzeo je na kraju i švicarski skijaš Beat Feuz koji je završio treći sa 92 stotinke zaostatka za pobjednikom. U top desetn a kraju su još završili Bennet, Nyman, Ganong, Svindal, Saviezel, Theaux i Reichelt.

Ipak, utrka u Val Gardeni ostat će upamćena po stravničnom padu švicarskog skijaša Marca Gisina. On je izgubio kontrolu u donjem dijelu staze i brzo je helikopterom prebačen u bolnicu. Trenutno je u stabilnom stanju, a izvještaja o povredama još uvijek nema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti