Otkazan slalom u Val d'Isiereu zbog snažnog vjetra

Nije bilo uslova za takmičenje

Otkazan slalom u Val d'Isiereu zbog snažnog vjetra

E. Čaušević

U francuskom Val d'Isereu danas je trebao biti održan slalom skijaša za Svjetski kup, no on je otkazan zbog lošeg vremena.

Iz Val d'Iserea jutros je stigla tužna informacija za ljubitelje skijanja, jer se slalom muškaraca neće voziti zbog snažnih udara vjetra. Organizatori su pokušali učiniti sve da osposobe stazu, no vjetar je nastavio praviti ogromne probleme.

Na kraju je odlučeno da je najbolje da se ova utrka odgodi i prema svemu sudeći bit će održana polovinom januara naredne godine. Također, odgođena su i takmičenja za skijašice zbog nedostatka snijega koja su trebala biti održana naredne sedmice.

Odlučeno je da će skijašice svoje utrke voziti u italijanskom Val Gardenu. Što se tiče muške konkurencije jučer je održan veleslalom, a pobjedu je slavio Marcel Hirscher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi