Kraft prekinuo dug post, Wellinger se vratio fenomenalnim skokom
FOTO: EPA

Takmičenje u Kligenthalu

Kraft prekinuo dug post, Wellinger se vratio fenomenalnim skokom

H. Zilić

Četvrta ovosezonska stanica u Svjetskom Kupu za ski skokove je njemački Kligenthal.

Danas je održano prvo pojedinačno takmičenje, a slavio je Austrijanac Stefan Kraft sa skokovima od 138 i 130 metara i zbirom bodova 267.0. To je za Krafta bio prvi trijumf u Svjetskom Kupu nakon dvije godine posta.

Drugo mjesto je zauzeo norveški predstavnik Halvor Egner Granerud sa pet bodova zaostatka, a podijum je kompleitrao Kamil Stoch iz Poljske.

Njemačkim predstavnicima izmakao je podijum jer su Karl Geiger i Markus Esienbichler podijelili četvrto mjesto, dok je sjajan skok imao Andreas Wellinger povratnik nakon duge pauze zbog povrede. Wellinger je zauzeo šesto mjesto danas, a u drugoj seriji je imao skok dana od 139.0 metara.

Kompletan poredak prvog dana Klingenthala pogledajte OVDJE.

Promo

Top Komentari

azz33333
Koji je bio primoz peterka?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi