Kobayashi ostao bez medalje na Svjetskom prvenstvu
Nijemac Markus Eisenbichler je stigao do zlatne medalje

Japanac potpuno podbacio

Kobayashi ostao bez medalje na Svjetskom prvenstvu

S. Pašalić

Na Svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama koje se održava u austrijskom Seefeldu održano je prvo natjecanje u skijaškim skokovima.

Njemački skakač Markus Eisenbichler je slavio i osvojio zlatnu medalju. Nakon što je u prvom krugu bio drugi, sjajnim skokom u drugom krugu je stigao do prvog mjesta sa čak 13.1 bodova ispred Karla Geigera koji je završio na drugom mjestu.

Treće mjesto je osvojio Švicarac Killian Peire koji je nakon prvog kruga bio vodeći.

Najveće razočaranje je bio Japanac Ryoyu Kobayashi, koji je vodeći u Svjetskom kupu. On je nakon prvog kruga bio je treći, ali je slabim drugim skokom zauzeo četvrto mjesto sa 17.4 bodova manje od Eisenbichlera.

Sutra je na rasporedu timsko natjecanje, dok će 1. marta na rasporedu biti pojedinačno natjecanje na maloj skakonici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi