Kristoffersen pomeo konkurenciju u Kitzbuehelu, Gut slavila u Cortini
Foto: EPA

Kristoffersen pomeo konkurenciju u Kitzbuehelu, Gut slavila u Cortini

M. Šljivak

Norvežanin Henrik Kristoffersen pobjednik slaloma koji se danas vozio u austrijskom Kitzbuhelu.

Kristoffersen je slavio sa ukupnim vremenom od 1:48.49 slavio uvjerljivu pobjedu ispred velikog rivala Marcela Hirschera koji je imao gotovo sekundu zaostatka za fantastičnim norveškim skijašem. Na kraju je ostao u plusu od 97 stotinki i morao se zadovoljiti drugim mjestom.

Na pobjedničkom postolju našao se i Švicarac Daniel Yule koji je završio treći sa sekundom i 35 stotinki zaostatka.

U ukupnom poretku slalom Hirscher je prvi sa 554 boda, Kristoffersen je drugi sa 435, a identičan je poredak i u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Hirscher ima 974 boda, a Kristoffersen je drugi sa 800 bodova.

Švicarska skijašica Lara Gut slavila je u superveleslalomu koji se vozio u italijanskoj Cortini D'Ampezzo. Slavila je sa ukupnim vremenom od 1:14.78, ispred domaće skijašice Johanne Schnarf (+0.14), dok je treća bila Nicole Schmidhofer (+0.27).

Mikaela Shiffrin i Sofia Goggia danas nisu završile trku, pa je Tine Weirather petim mjestom smanjila zaostatak za Shiffrin, ali je još uvijek daleko od vrha.

Lara Gut je prva u superveleslalomu sa 339 bodova, ispred Weirather koja ima 321.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi