Austrijska dominacija u Kvitfjellu
FOTO: EPA

Utrka superveleslaloma

Austrijska dominacija u Kvitfjellu

H. Zilić

Najbolje skijašice svijeta vozile su danas utrku superveleslaloma u norveškom Kvitfjellu i vidjeli smo zanimljiv poredak.

Potpuno su dominirale skijašice iz Austrije.

Tirjumf je ostvarila Nina Ortlieb u vremenu 1:29.25, a na podijumu su završile Stephanie Venier i iznenađujuće Franziska Gritsch koja je specijalistkinja za tehničke discipline.

Današnja utrka je dosta zakuhala borbu u poretku superveleslalomu pred posljednju utrku koja će biti održana na završnici u Soldeu u Andori.

Lider je trenutno Elena Curtoni sa 332 boda, Lara Gut Behrami ima 313, Cornelia Huetter 307, Ragnhild Mwinckel 306, a Federica Brignone 288 bodova.

Ovo garantuje spektakularnu borbu za Mali kristalni globus na završnici koja je na rasporedu od 13. do 19. marta.

Oglasi

Najbilje skijašice svijeta će prije toga u švedskom Areu naredni vikend voziti veleslalom i slalom.

Mikaela Shiffrin je jučer sedam utrka prije kraja osigurala Veliki kristalni globus, a ranije je osigurala Mali kristalni globus u slalomu.

Shiffrin će vjerovatno osvojiti i Mali kristalni globus u veleslalomu, dok je Sofia Goggia osigurala Mali kristalni globus u spustu.

Dakle, ostala nam je još borba za globus u superveleslalomu i tu će biti pravi spektakl.

Bh predstavnica Elvedina Muzaferija nije startala u današnjem superveleslalomu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi