Mikaela Shiffrin osigurala Veliki kristalni globus
FOTO: EPA

Potvrdila dominaciju

Mikaela Shiffrin osigurala Veliki kristalni globus

H. Zilić

Amerikanka Mikaela Shiffrin dokazala je još jednom da je u ovom trenutku nedodirljiva u svijetu skijanja. Samo je pitanje koje će sve rekorde oboriti do kraja karijere ova nevjerovatna skijašica.

Popularna Miki je sedam utrka prije kraja Svjetskog kupa osigurala Veliki kristalni golobus za pobjednicu Svjetskog kupa.

Shiffrin ima trenutno 1792 boda, 796 više od drugoplasirane Lare Gut-Behrami tako da je i matematički otklonila sve dileme.

Ranije je Mikaela osigurala Mali kristalni globus u slalomu, a vrlo blizu je da osigura naredni vikend i Mali kristalni globus u veleslalomu.

Sofia Goggia je danas osigurala Mali kristalni globus u spustu, tako da će u završnici Svjetskog kupa jedina borba biti za Mali kristalni globus u superveleslalomu gdje je u igri pet skijašica, a to su Elena Curtoni, Lara Gut-Behrami, Ragnhild Mowinckel, Cornelia Huetter i Federica Brnonge.

Pomenute skijašice su smještene u 32 boda razlike dva superveleslaloma prije kraja sezone što obeava veliku borbu i uzbuđenje.

Oglasi

Shiffrin je u Kivtfjellu jučer osvojila četvrto mjesto u supervelslaomu i gledjaući rezultate današnjeg spusta bilo je dovoljno da Miki počne slavlje.

Ovo je i jedna od najubjedljivh titula u historiji Svjetskog kupa, Slovenka Tina Maze je prije osam sezona također početkom marta osigurala Veliki krsitalni globus.

Trenutno poredak u Svjetskom kupu pogledajte OVDJE.

Skijaši su ovaj vikend u američkom Aspenu pa bi i tu mogli dobiti dosta odgovora prije same završnice Svjetskog kupa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi