Lara Gut osvojila i mali kristalni globus
Foto: EPA

U superveleslalomu

Lara Gut osvojila i mali kristalni globus

Švicarska skijašica Lara Gut osvojila je i mali kristalni globus u superveleslalomu, nakon što je još ranije osigurala naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa.

Gut je uoči posljednjeg superveleslaloma u sezoni imala 19 bodova zaostatka za vodećom Lindsey Vonn, koja je završnisu sezone propustila zbog povrede.

Ona je danas u Sankt Moritzu završila na drugom mjestu sa 41 stotinkom zaostatka za pobjednicom Weirather (1:18.93), koja je ovom pobjedom skočila na drugo mjesto redoslijeda u superveleslalomu.

Treće mjesto zauzela je Huetter, koja je za pobjednicom zaostala 59 stotinki. Dalje slijede Kling, Ross, Rebensburg, C. Suter, Brignone, Štuhec, F. Suter...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi