Lara Gut propušta početak sezone

Nova povreda mlade Švicarkinje

Lara Gut propušta početak sezone

Mlada švicarska skijašica Lara Gut propustit će početak nove skijaške sezone, a na staze bi se trebala vratiti tek početkom januara, tako da će za pripreme za zimske olimpijske igre imati samo nešto manje od mjesec dana.

Lara Gut je imala još jednu operaciju na desnom bedru, tako da je izgubljena za početak nove sezone. Lara je problema s istom povredom imala već ranije, ali je povreda na posljednjem treningu zakomplikovala stvari, pa se morala izvršiti hitna operacija.

18-godišnjakinja će pauzirati prema prvim prognozama do početka januara, ali se u reprezentaciji Švicarse nadaju da će biti spremna do utrke Svjetskog kupa krajem decembra u Val di Seru, gdje je Lara Gut prošle sezone osvojila srebrnu medalju na SP u spustu iza Lindsay Vonn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.