Lara Gut trijumfovala, veliki dan za Mađaricu Miklos
Foto: epa.eu

Šesti spust sezone u St. Moritzu

Lara Gut trijumfovala, veliki dan za Mađaricu Miklos

Šest spust sezone u okviru Svjetskog kupa u St. Moritzu za skijašice pripao je Lari Gut. Za švicarsku skijašicu ovo je bila dvanaesta pobjeda u karijeri u konkurenciji Svjetskog kupa. 

Gut je slavila u vremenu 1:42.82, dok je Anna Fenninger na drugom mjestu za pobjednicom kasnila 32 stotinke. Za veliku senzaciju danas pobrinula se Mađarica Edit Miklos koja je sjajnom vožnjom izborila treće mjesto. Mađarska skijašica je na kraju kasnila 0.69 sekundi za Larom Gut.

Četvrto mjesto pripalo je Viktoriji Rebensburg, dok je Fabienne Suter završila na petom mjestu. 

Loš dan imale su Tina Maze i Lindsey Vonn, a Amerikanka je skupo platila jednu veliku grešku na sredini staze, pa je na kraju za pobjednicom kasnila više od dvije sekunde.

Iznenađujuće visok plasman ostvarila je i španska skijašica Carolina Ruiz Castillo, koja je završila na šestom mjestu. Slovenka Ilka Štuhec zauzela je 10. mjesto.

Utrka Svjetskog kupa, St. Moritz, spust:
1. Lara Gut (SUI) 1:43.82
2. Anna Fenninger (AUT) +0.32
3. Edit Miklos (HUN) +0.58
4. Fabienne Suter (SUI) +0.90
5. Nadja Jnglin-Kamer (SUI) +1.00
6. Carolina Ruiz Castillo (ESP) +1.14
7. Elisabeth Görgl (AUT) +1.16
8. Tina Weirather (LIE) +1.25
9. Kajsa Kling (SWE) +1.29
10. Ilka Štuhec (SLO) +1.31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti