Larisa Cerić će zapaliti olimpijski plamen na EYOF-u

Ceremonija otvaranja na Koševu

Larisa Cerić će zapaliti olimpijski plamen na EYOF-u

E. Čaušević

14. Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) održava se ovog mjeseca u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Ceremonija zvaničnog otvaranja EYOF-a bit će održana u nedjelju u 19 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase. Potvrđeno je da će olimpijski plamen na svečanoj ceremoniji zapaliti bh. džudistkinja Larisa Cerić.

Na otvaranju zastavu Bosne i Hercegovine će nositi Esma Alić koja će boje naše zemlje predstavljati u alpskom skijanju. EYOF će trajati od devetok do 16. februara, a održava se u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Ovo će biti veliki događaj za državu i glavni grad naše zemlje s obzirom da će učestvovati 46 delegacija, odnosno 750 sportista, trenera i drugih članova. Akreditovano je čak 150 novinarskih ekipa, a pomoć u organizaciji će biti i veliki broj volontera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi