Laru Gut prva i u Beaver Creeku

Svjetski kup za skijašice

Laru Gut prva i u Beaver Creeku

Švicarska skijašica Lara Gut sjajnom vožnjom i u američkom Beaver Creeku, gdje je zauzela prvo mjesto u prvom spustu ove sezone, pokazala je da pobjeda u veleslalomu u austrijskom Söldenu nije bila slučajnost i da se nalazi u odličnoj formi.

Pobjedničko vrijeme Gut iznosilo je 1:41.26, te je za nešto manje od pola sekunde (47 stotinki) iza sebe ostavila prvu pratiteljicu, Tinu Weirather iz Lihtenštajna.

Treće je mjesto osvojila italijanska skijašica Elena Fanchini, četvrta je bila još jedna Švicarka Fabienne Suter, a peta najbolja Austrijanka Anna Fenninger.

Svjetski kup, spust u Beaver Creeku (skijašice):
1. Lara Gut (Švi) 1:41.26
2. Tina Weirather (Lih) +0.47
3. Elena Fanchini (Ita) +0.98
4. Fabienne Suter (Švi) +1.04
5. Anna Fenninger (Aut) +1.13

...

Ukupni poredak:
1. Lara Gut (Švi) 200
2. Mikaela Shiffrin (SAD) 140
3. Tina Weirather (Lih) 125

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.