Miradoli iznenadila u Lenzerheideu, Mali kristalni globus ide u Italiju, Muzaferija bez bodova
FOTO: EPA

Utrka superveleslaloma

Miradoli iznenadila u Lenzerheideu, Mali kristalni globus ide u Italiju, Muzaferija bez bodova

H. Zilić

Najbolje skijašice svijeta vozile su danas utrku super G-a na veoma zahtjevnoj stazi u Lenzerheideu.

Pomalo iznenađujući trijumf ostvarila je Romane Miradoli iz Francuske u vremenu 1:19.87.

Drugoplasirana je bila Mikaela Shiffrin sa zaostatkom od +0.38, a trećeplasirana Lara Gut Behrami zaostatkom +0.88.

Naša Elvedina Muzaferija je danas završila na 32. mjestu u vremenu 1:25.53 i malo joj je nedostajalo da sezonu karijere kruniše sa još kojim bodom u Svjetskom kupu.

Koliko je staza bila teška i zahtjevna pokazuje podatak da je recimo Federica Brignone današnju utrku završila na devetoj poziciji sa čak dvije sekunde i 20 stotinki zaostatka za pobjednicom, a današnji plasman joj je bio dovoljan da prije završnice u Courchevelu osigura Mali kristalni globus u superveleslalomu. Brignone ima 506 bodova, a Curtoni 374 boda.

U ukupnom poretku Mikaela Shiffrin nakon današnje utrke ima 1106 bodova, a Petra Vlhova 1039 i tu nas očekuje velika borba, a do kraja sezone ostala su još tri veleslaloma, dva slaloma te po jedna utrka spusta u superveleslaloma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi