Lindsey Vonn do sedmog Malog kristalnog globusa u spustu

Svjetski kup za skijašice

Lindsey Vonn do sedmog Malog kristalnog globusa u spustu

Adnan Beganović

Američka skijašica Lindsey Vonn slavila je u posljednjem spustu sezone u francuskom Meribelu, te je tako po sedmi put u karijeri osvojila Mali kristalni globus u spustu.

Vonn je na fenomenalan način odradila posljednji spust sezone i zasluženo je trijumfovala. Na 2. mjestu je završila Austrijanka Elisabeth Goergl, dok je njena sunarodnjakinja Nicole Hosp završila na 3. mjestu.

Autrijanka Anna Fenninger današnji spust je završila na 8. mjestu, dok je u ukupnom poretku drugoplasirana, a trećeplasirana u ukupnom poretku spusta Tina Maze danas je osvojila 4. mjesto.

Rezultati - spust:

1.  Lindsey Vonn (SAD) 1:29.87

2.  Elisabeth Goergl (Aut) 1:30.11

3.  Nicole Hosp (Aut) 1:30.17

4.  Tina Maze (Slo) 1:30.27

5.  Elena Fanchini (Ita) 1:30.32

Svjetski kup - spust:

1. Lindsey Vonn (SAD) 502

2. Anna Fenninger (Aut) 399

3. Tina Maze (Slo) 356

Svjetski kup - ukupno:

1. Anna Fenninger (Aut) 1373

2. Tina Maze (Slo) 1361

3. Lindsey Vonn (SAD) 942

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.