Lindsey Vonn upisala 80. pobjedu u karijeri

Najbolja u spustu u Garmisch-Partenkirchenu

Lindsey Vonn upisala 80. pobjedu u karijeri

E. Čaušević

Američka skijašica Lindsey Vonn upisala je pobjedu danas u spustu u Garmisch-Partenkirchenu.

Neuništiva Vonn danas je stigla do nove pojede, a za najbolju skijašicu svih vremena to je bila 80. pobjeda u karijeru. Amerikanka je slavila u vremenu od 1:12.84 i iza sebe je ostavila Sofiju Goggije.

Vonn je u veoma zanimljivoj utrci ispred Goggije bila samo dvije stotinke, dok je treće mjesto osvojila Cornelija Hutter koja je imala na kraju 13 stotinki zaostatka za današnjom pobjednicom.

Također, današnji spust obilježio je i pad Jacqueline Wiles i američka skijašica nažalost neće nastupati na Zimskim Olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Što se tiče spusta u poretku vodi Gioggia sa 349 bodova, a Vonn je na drugom mjestu sa 306 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi