Malkin vodio Pingvine do 2:0

NHL, finale Istoka

Malkin vodio Pingvine do 2:0

Zahvaljujući sjajnom Evgeniju Malkinu Pittsburgh Penguinsi su rezultatom 7:4 savladali Carolina Hurricanese u drugoj utakmici finala Istoka.

Ovom pobjedom prošlogodišnji vice-prvaci su poveli sa 2:0 i vrlo blizu su velikog finala.
Domaćinu su vodstvo od 1:0 i 2:1 donijeli Crosby i Malkin, ali su se Hurricanesi vratili preko LaRosea i Jokinena. Do kraja strašnog prvog dijela gosti su čak i poveli (Seidenberg).

No, ostatak meča je protekao u znaku „pingvina“, tačnije Malkina. Dva uzastopna gola od kojih je prvi bio zaista remek djelo dali su gostima do znanja da nemaju šta tražiti.
Serija se sada seli u Raleigh na dvije nove „runde“. Prva od njih na rasporedu je već u subotu, a eventualna pobjeda Penguinsa gurnula bi Hurricanese u gotovo bezizlaznu situaciju.

Istok
Pittsburgh - Carolina 7:4 (2:0 u seriji)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti