Maria Hoefl-Riesch optužuje organizatore zbog loše staze

Maria Hoefl-Riesch optužuje organizatore zbog loše staze

Njemačka skijašica Maria Hoefl-Riesch optužila je organizatore Olimpijskih igara da su previše usporili stazu na kojoj će se voziti spust. 

Riesch skija na skijama za muškarce, a nakon treninga održanog jučer bila je puna gorčine na kvalitet staze za spust, pogotovo pred samim ciljem. Organizatori su čak morali i otkazati trening. 

"Mislim da su pretjerali time što su pomjerili kapiju prije skoka koji su smanjili samo dan ranije, i što su dodali još krivina, jer ni tada staza nije bila dovoljno brza. Skok nije bio dobar, a ritam mi nije bio brz uopšte, praktično sam skijala u trećoj brzini. 

"Ali, sada su još usporili stazu, tako da taj dio uopšte nije za spust. Pista je prespora, nije za spust“, istakla je Maria Hoefl-Riesch, a sličnog mišljenja bila je i Tina Weirather. 

"Staza je postala previše ravna, ali mislim da će biti bolja svakog dana i biće dosta brža na dan trke“, rekla je Weirather. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.