Miller blizu zlata
Bode Miller u najboljoj poziciji uoči slaloma

Kombinacijski spust u Val d'Iseru

Miller blizu zlata

Bode Miller ima najviše šansi za zlatnu medalju u kombinaciji, na SP u Val d'Iseru. Amerikanac je bio drugi u spustu i uoči slalomske vožnje je prvi favorit. No, Millerova forma ove sezone i činjenica da teško može spojiti dvije dobre vožnje u danu priliku daju i ostalima.

Prvoplasirani u spustu, Norvežanin Aksel Lund Svindal ipak nije suviše sklon tehničkim disciplinama pa se može kazati da trećeplasirani Adrian Theaux sa +0.91 zaostatka ipak ima malu prednost u borbi za tron.

U odličnoj poziciji je i trenutno najbolji slalomaš današnjice, Jean-Baptiste Grange, a priliku da se popne na postolje
ima i mladi Hrvat Natko Zrnčić-Dim koji je nakon spusta na 6. mjestu.
Slalomska vožnja na rasporedu je u 17 sati.

Superkombinacija (m), spust:
1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 1:30.99, 2. Bode Miller (SAD) +0.04, 3. Adrian Theaux (Francuska) +0.91, 4. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +1.10, 5. Andrej Jerman (Slovenija) +1.31, 6. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +1.60, 7. Christof Innerhofer (Italija) +1.74, 8. Romed Baumann (Austrija) +1.75, 9. Patrick Staudacher (Italija) +1.81, 10. Lars Elton Myhre (Norveška) +1.90…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.