Miller: Spreman sam da pobijedim u svakoj utrci na ZOI

Amerikanac želi medalje u Sočiju

Miller: Spreman sam da pobijedim u svakoj utrci na ZOI

Zimske olimpijske igre u Sočiju polako su se približile. Otvaranje je sedmog februara, a jedan veteran jedva čeka da izađe na stazu. 

Bode Miller nije uspio završiti posljednju utrku u Svjetskom kupu pred početak ZOI. Veleslalom u St. Moritzu nije bio sretan za Amerikanca, ali on ističe kako je spreman da pobijedi u svakoj utrci u Rusiji. 

"Spreman sam. Mislim da je moja forma trenutno solidna. Ideja je bila da do početka Olimpijade budem potpuno spreman. Da dođem u Soči i pobijedim u svakoj utrci," rekao je 36-godišnji veteran. 

Njegov prvi nastup na ZOI bio je u Naganu 1998. godine. Od tada je skupio pet medalja, računajući i jedno zlato. 

"čini se da je prošlo mnogo vremena od tog dana. Kada ste mladi pred vama je mnogo mogućnosti, nekih 400 utrka kasnije ja sam mnogo drugačija osoba," rekao je Miller i dodao: 

"Ne znam da li ću voziti slalom. Svaki put je drugačije. Staza mi odgovara i jedina briga je snijeg, ali imaju snijega, to neće biti problem. Staza liči na onu u Wengenu. Dosta toga će ovisiti i od uslova na stazi, ali ja sam spreman," zaključio je Miller.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.