Miller voli treninge
Miller uspješan samo na treninzima

Prvi trening spusta u Beaver Creeku

Miller voli treninge

Bode Miller ove je godine pretplaćen na treninge što mu svakako ne donosi mnogo koristi u zvaničnim trkama Svjetskog kupa.

Ili se Amerikanac nedovoljno dobro pripremi za glavni nastup ili se konkurenti malo štede na treninzima, epilog je isti. Miller je u svakom treningu broj 1, dok je u zvaničnom nastupu daleko od postolja.

Ovaj put je Bode slavio na treningu spusta u Beaver Creaku, gdje se ove sedmice održavaju takmičenja muškaraca. Drugo mjesto pripalo je Davidu Poissonu, a treće Werneru Heelau.
Četvrti je veteran, pobjedniku prošle sezone Michael Walchofer, dok su peti i šesti Hermann Maier i Didier Cuche.
Loši vremenski uslovi odgodili su start ženskog treninga spusta u Lake Louis, a slično je bilo i kod skijaša, ali se nakon dvosatne pauze trka ipak nastavila.

Prvi trening spusta
1. Bode Miller (SAD) 1:42.82, 2. David Poisson (Italija) +0.99, 3. Werner Heel (Italija) +1.17, 4. Michael Walchhofer (Austrija) +1.38, 5. Herman Maier (Austrija) +1.56, 5. Didier Cuche (Švicarska) +1.56, 7. Erik Guay (Kanada) +1.59, 8. Marco Buechel (Lihtenštajn) +1.77, 9. Aksel Lund Svindal (Norveška) +1.85, 10. Didier Defago (Švicarska) +2.37…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.