"Na svojoj prvoj Olimpijadi Janica Kostelić je vozila u kombinezonu Bosne i Hercegovine"

Otkrio njen brat Ivica

"Na svojoj prvoj Olimpijadi Janica Kostelić je vozila u kombinezonu Bosne i Hercegovine"

E. Čaušević

Janica Kostelić sigurno će ostati zapamćena kao jedna od najboljih skijašica u historiji, a u svojoj nevjerovatnoj karijeri osvojila je sve što se moglo osvojiti.

Hrvatska skijašica u Svjetskom kupu debitovala je davne 1998. godine kada je imala svega 16 godina, a u svojoj karijeri osvojila je četiri olimpijska zlata, dvije srebrene medalje, dok je u Svjetskom kupu osvojila tri Velika globusa i čak pet puta je bila prvakinja svijeta.

Njen brat nedavno je otkrio nevjerovatnu priču o Janici Kostelić koju je malo ko znao. Janica je debi na Olimpijskim igrama imala 1998. godine u Naganu kada je sa 16 godina bila najmlađa alpska skijašica. Ona je uspjela da osvoji osmo mjesto u kombinaciji što je za Hrvatsku to bio najbolji rezultat u historiji. No, prava priča je tek dolazila.

Međutim, Janica će sigurno zauvijek pamtiti Olimpijadu u Naganu, a njeg brat Ivica otkrio je da čak nije imala ni kombinezon za utrku, te da je nastupala u kombinezonu Bosne i Hercegovine. Tadašnja bh. skijašica Arijana Boras je posudila Janici kombinezon za utrke jer hrvatski skijaši nisu imali olimpijske kombinezone.

"Nevjerovatna stvar se desila na Olimpijadi u Naganu. Janica je vozila u kombinezonu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mi u to vrijeme nismo imali olimpijski kombinezon, a to je u skijanju veoma važno i moraš imati dobar kombinezon. Janici je Arijana Boras posudila kombinezon. To je njena prijateljica i skijašica iz Bosne i Hercegovine", rekao je Ivica Kostelić.

Top Komentari

burek_sa_mesom
Joj što je bruka otac :'D
2 13
epa
I sad tek govorite o tome da ste bili fer tokom cijele karijere bar bi jednom janoca u intervjuu spomenula to...
9 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti