Naši najbolji skijaši, ipak, idu na SP
Žana Novaković, nastupiće u veleslalomu i slalomu

Vidjeće Val d'Isere, ali i Liberec

Naši najbolji skijaši, ipak, idu na SP

Četvero naših reprezentativaca u alpskom skijanju, ipak, otputovaće na Svjetsko prvenstvo koje se održava u francuskom Val d'Isere, odlučilo je danas Predsjedništvo Skijaškog/Smučarskog saveza Bosne i Hercegovine.

Žana Novaković, Maja Klepić, Marko Rudić i Slaven Bađura tako će u mondenskom francuskom skijalištu nastupiti u disciplinama slalom i veleslalom koje su na rasporeda od 12. do 15. februara. Inače, do danas je bilo neizvjesno da li će naši nastupiti na SP-u, zbog nedostatka novca, kako je SportSport.ba ranije pisao. Međutim, Predsjedništvo S/SS BiH danas se obavezalo da će do ponedjeljka ili najdalje u utorak pronaći blizu 14.000 KM, kako bi naši otputovali u Francusku. Bh. reprezentativci trenutno treniraju u Austriji, a put Val d'Isere uputiće se početkom iduće sedmice.

Predsjedništvo S/SS BiH, predvođeno predsjednikom Ramizom Mehmedagićem obećalo je i kako će naći oko 10.000 kako bi BiH imala predstavnike i na SP u skijaškom trčanju u češkom Liberecu od 16. februara do 1. marta. BiH bi na ovom planetarnu šampionatu trebali predstavljati Njegoš Perišić, Mlađen Starčević, Velibor Lizdek, Mladen Plakalović i Tanja Karišik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.